-->

بحث هذه المدونة الإلكترونية

التسميات

طريقة عمل البيتيفور الدايب

البيتيفور  ........... العيد مينفعش من غير بيتيفور ناعم ودايب وسهل هتعملية بكميات مناسبة ليكي وهتبهريهم يعني هتبهريهم . المقادير : كيلو دقيق  700جرام زبدة ساقعة  2الا ربع كوب سكر بودرة  5 بيضات  ملعقة كبيرة فانيليا  للتزيين : مربي  شيكولاتة سايحة  مكسرات مفروم جوز هند ناعم  الطريقة : 1- في بولة انزل الزبدة واخلط المضرب الكهربائي لغاية متنعم خالص وتكون زي الكريمة انزل عليها السكر واخلط لغاية ماكل القوام يبقا كريمي ولونة ابيض . 2- ابتدي انزل البيض وحدة وحدة مع الخلط وكل متختفي انزل الباقي مع الفانيليا خلاص اختلط كل البيض واختفي انزل الدقيق واقلب المكونات مع بعض لغاية مكل العجينة اختلطت والتقليب يكون بالايد . 3- بعد مقلبتي قلبي مش تعجنياول متلم غطي بالبلاستيك فل او كيس ودخليها التلاجة نص ساعة ترتاح وبعدها طلعي العجينة نزليها القمع وابتدي شكلي بالطول او وردات حسب زوقك المهم قبل متشكلي الكل شكلي وحده او اتنين واختبريهم في الفرن السخن لو فضلو ي مهما يبقا العجينة تمام ساحت نزللها معلقة او اتنين دقيق . 4- بعد متاكدتي ان العجينة تمام شكلي كل الباقي ودخليهم فرن سخن علي 170

الزلابية المقرمشة في البيت

الزلابية .......... بقليل من الدقيق والخميرة والملح والسكر والماء ستقومي بعمل احلا زلابية كرات مظبوطة متساوية جمها مناسب جدا لاطفالك هيحبوها جدا . المقادير : 2كوب دقيق ذرة ملح ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية ملعقة كبيرة نشا نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر كوب ونصف ماء دافيء للشربات : 2كوب سكر ناعم كوب ماء  عصير نصف ليمونة  للتزيين : صوص كراميل  صوص شيكولاتة  سكر بودرة  الطريقة : 1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كلها مع بعض واقوم بوضع كوب ونصف من الماء مع التقليب واقوم بوضع باقي الماء علي دفعات حتي احصل علي عجينة ناعمة نصف سائلة . 2- قومي بتغطية الخليط حتي يختمر وببل اليد بالزيت واقوم بتهبيطها ووضعها في كيس نايلون واقوم بقص قطعة صغيرة من الكيس واقوم بابلال المص بالزيت واضغط علي الكيس واقوم بقص قطع صغيرة علي زيت سخن غزير ونار متوسطة واقوم بالتقليب من وقت لاخر حتي يتغير لونها اللي اللون الذهبي . 3- قومي باخراج الزلابية ووضعها في الشربات البارد بقوام متوسط ممكن تزينها بالسكر البودرة او صوص الشيكولاتة او

دونات هشة ورائعة بكل تفاصيلها (الدوناتس )

دونات : هتقدري تقومي بعمل حلوي الدونات في البيتبكل تكاتة وتفاصيلة الصغيرة المهمة جدا لعمل انجح طريقة للدونات . المقادير : 4 ونصف كوب طحين (الدقيق الابيض ) كوب حليب دافيء  (لبن ) نصف كوب ماء دافيء نصف كوب سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية بيضة بدرجة حارة المطبخ نصف ملعقة صغيرة ملح ربع كوب زبدة (بدرجة حرارة المطبخ ) للتزيين : شيكولاتة غامقة زائبة شيكولاتة بيضاء مذابة شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بالعجينة السحرية فاطمه ابو حاتي  طريقة التحضير : 1- في بولة اقوم بوضع اللبن والماء والسكر والخميرة واخلط المكونات جيدا اقوم بوضع البيضة واخلط المكونات جيدا . 2- اقوم بوضع الدقيق واقوم بعجن العجين عندما تصبح مختلطة اقوم بوضع الملح واخلط والبدة واستمر في عجن العجينة حتي تصبح لينة وناعمة جدا مش اقل من 10دقائق اتركها في بولة اغطيها باستريتش واضعها في مكان دافيء لتخمر . 3- بعد تخمر العجينة اقوم بفرد العجينة علي ذرة من الدقيق واقوم بفردها حتي تصل الي سمك نصف سنت اقوم بتقطيعها بقطاعات الدوناتس واضعها علي صواني الومنيوم واتركها تختمر وممكن اترك الكرات الصغيرة التي قطعت منها من المن

طريقة عمل بسكوت النشادر (بسكوت العيد )

بسكوت النشادر
...................
بسكوت النشادر صدفة جاد هتعملي احلا بسكوت وباسهل مكونات واسهل طريقة لعمل بسكوت العيد وهتكوني اشطر واحدة تعملي بسكوت .

المقادير :
كيلو دقيق فاخر منخول 
ربع كيلو سمنة 
2 كوب سكر بودرة 
ملعقة كبيرة ممسوحة نشادر 
نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
نصف كوب لبن 
4بيضات 
ملعقة صغيرة فانيليا 

الطريقة :
1- في العجان او بولة بالمضرب الكهربائي وممكن بالكبة نزلي السمنة وفكيها واخلطيها تفك انزل السكر واخلط لغاية مالقوام يبقا لونة ابيض وكريمي .
2- نزلي البيض بيضة بيضة مع الفانيليا كل متختفي انزل وحدة واحدة لغاية ميختلطو كلهم مع بعض واخلط النشادر مع اللبن وانزلهم وانزل علي الدقيق البيكينج بودر والملح وانزلهم علي الخليط واخلطي لغاية متلم عجينة طرية .
3- ابتدي علي صاج او صنية ممكن تنزلية المكنة وتشكلي وممكن بالقمع وبالبلبةالخاصة تشكلي المهم الصاج او الصنية مهونة بسيط خالص اقل مسحة عشان ميعزبكيش في التشكيل .
4- خلاص شكلتي دخلي فرن سخن اوي علي 180 لغاية ماللون يبقا دهبي شكلي بالترتيب متشكليش وتسبية هيسيح لو دخلتية فرن بارد هيسيح لو الجو حار جدا هيسيح لو خرجتية وشلتية من الصاج وهوا سخن هيتكسر ولو خرجتية في تيار هوا هيطري لازم يبرد خالص في مكان دافي ويتحفظ في علبة نضيفة محكمة الغلق ومنشكلش والصنية سخنة .
5- كل الملاحظات اللي قلناها من عوامل نجاح او فشل البسكوت الحفاظ علي اي عوامل وخطوات هننمشي عليها صح هتسهل علينا كل حاجة وهتنجح معانا الشغل .
مطبخ - mattbakh
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات فينوس .

جديد قسم : صدفة جاد

إرسال تعليق