-->

بحث هذه المدونة الإلكترونية

التسميات

طريقة عمل البيتيفور الدايب

البيتيفور  ........... العيد مينفعش من غير بيتيفور ناعم ودايب وسهل هتعملية بكميات مناسبة ليكي وهتبهريهم يعني هتبهريهم . المقادير : كيلو دقيق  700جرام زبدة ساقعة  2الا ربع كوب سكر بودرة  5 بيضات  ملعقة كبيرة فانيليا  للتزيين : مربي  شيكولاتة سايحة  مكسرات مفروم جوز هند ناعم  الطريقة : 1- في بولة انزل الزبدة واخلط المضرب الكهربائي لغاية متنعم خالص وتكون زي الكريمة انزل عليها السكر واخلط لغاية ماكل القوام يبقا كريمي ولونة ابيض . 2- ابتدي انزل البيض وحدة وحدة مع الخلط وكل متختفي انزل الباقي مع الفانيليا خلاص اختلط كل البيض واختفي انزل الدقيق واقلب المكونات مع بعض لغاية مكل العجينة اختلطت والتقليب يكون بالايد . 3- بعد مقلبتي قلبي مش تعجنياول متلم غطي بالبلاستيك فل او كيس ودخليها التلاجة نص ساعة ترتاح وبعدها طلعي العجينة نزليها القمع وابتدي شكلي بالطول او وردات حسب زوقك المهم قبل متشكلي الكل شكلي وحده او اتنين واختبريهم في الفرن السخن لو فضلو ي مهما يبقا العجينة تمام ساحت نزللها معلقة او اتنين دقيق . 4- بعد متاكدتي ان العجينة تمام شكلي كل الباقي ودخليهم فرن سخن علي 170

الزلابية المقرمشة في البيت

الزلابية .......... بقليل من الدقيق والخميرة والملح والسكر والماء ستقومي بعمل احلا زلابية كرات مظبوطة متساوية جمها مناسب جدا لاطفالك هيحبوها جدا . المقادير : 2كوب دقيق ذرة ملح ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية ملعقة كبيرة نشا نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر كوب ونصف ماء دافيء للشربات : 2كوب سكر ناعم كوب ماء  عصير نصف ليمونة  للتزيين : صوص كراميل  صوص شيكولاتة  سكر بودرة  الطريقة : 1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كلها مع بعض واقوم بوضع كوب ونصف من الماء مع التقليب واقوم بوضع باقي الماء علي دفعات حتي احصل علي عجينة ناعمة نصف سائلة . 2- قومي بتغطية الخليط حتي يختمر وببل اليد بالزيت واقوم بتهبيطها ووضعها في كيس نايلون واقوم بقص قطعة صغيرة من الكيس واقوم بابلال المص بالزيت واضغط علي الكيس واقوم بقص قطع صغيرة علي زيت سخن غزير ونار متوسطة واقوم بالتقليب من وقت لاخر حتي يتغير لونها اللي اللون الذهبي . 3- قومي باخراج الزلابية ووضعها في الشربات البارد بقوام متوسط ممكن تزينها بالسكر البودرة او صوص الشيكولاتة او

دونات هشة ورائعة بكل تفاصيلها (الدوناتس )

دونات : هتقدري تقومي بعمل حلوي الدونات في البيتبكل تكاتة وتفاصيلة الصغيرة المهمة جدا لعمل انجح طريقة للدونات . المقادير : 4 ونصف كوب طحين (الدقيق الابيض ) كوب حليب دافيء  (لبن ) نصف كوب ماء دافيء نصف كوب سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية بيضة بدرجة حارة المطبخ نصف ملعقة صغيرة ملح ربع كوب زبدة (بدرجة حرارة المطبخ ) للتزيين : شيكولاتة غامقة زائبة شيكولاتة بيضاء مذابة شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بالعجينة السحرية فاطمه ابو حاتي  طريقة التحضير : 1- في بولة اقوم بوضع اللبن والماء والسكر والخميرة واخلط المكونات جيدا اقوم بوضع البيضة واخلط المكونات جيدا . 2- اقوم بوضع الدقيق واقوم بعجن العجين عندما تصبح مختلطة اقوم بوضع الملح واخلط والبدة واستمر في عجن العجينة حتي تصبح لينة وناعمة جدا مش اقل من 10دقائق اتركها في بولة اغطيها باستريتش واضعها في مكان دافيء لتخمر . 3- بعد تخمر العجينة اقوم بفرد العجينة علي ذرة من الدقيق واقوم بفردها حتي تصل الي سمك نصف سنت اقوم بتقطيعها بقطاعات الدوناتس واضعها علي صواني الومنيوم واتركها تختمر وممكن اترك الكرات الصغيرة التي قطعت منها من المن

الكنافة بالقشطة الكدابة لون ميتقاومش

الكنافة المظبوطة 
.....................
الكنافة مروة شومان

لو عاوزة الكنافة تكون باللون الدهبي الجميل مش بس كده تطلع احلا واجمل من المحلات وجودتها حلوة واي حد يدوق منها يستغرب من انك عرفتي تعمليها في البيت وتبهريم بشكلها وطعمها مش بس كده انتي كمان هتقولي انك عملاها في البيت مش جاهزة بمكونات بسيطة وسريعة جدا 
المقادير :
للقشطة الكدابة :
كيلو لبن 
3ملعقة كبيرة خل 
نصف كيلو لبن 
3ملعقة كبيرة قشطة 
3 ملقة كبيرةنشا 
4ملعقة كبيرة لبن بودرة 
للكنافة :
نصف كيلو كنافة مفرزة 
3/4 كوب سمنة 
ملعقة كبيرة عسل جلوكوز 
2 ملعقة كبيرة سكر بودرة منخول 
للسيرب :
2كوب سكر 
كوب ماء 
نصف كوب عسل جلوكوز 

الطريقة :
1- لعمل القشطة هاتي النص كيلو لبن ونزليلو النشا واللبن والقشطة واستمري في التقليب لغاية مالخليط يتقل ويغلي اطفي .
2- هاتي الكيلو واغلية اول ميغلي نزليلو الخل وقلبي لغاية ماللبن يروب ويفك صفي الشرش في طبق وخدي القطع الصلبة المهم تصفيها من اي مية .
3- في الخلاط او الكبة نزلي القطع الصلبة مع القشطة اللي عملناها واخلطيهم مع بعض وكده بقت احلا قشطة كدابة جاهزة .
4- للسيبرب هتنزلي علي النار السكر والمية والعسل اول ميغلو مده 10دقايق اطفي وسبية يبرد خالص .
5- علي النار وتكوت نار هادية تماما بس حلة سخنة انزل السمنة تسيح انزل العسل واقلبهم لغايةمالعسل يبقا هوا والسمنة مخلوطين .
6- انزل علي السمنة والعسل الكنافة وكمان السكر واقلبهم مع بعض الكنافة بتكون في الفليزر من بعد مجبها ادخلها الفليزر يوم كامل واطلعها وهيا متلجة اكسرها او افرمها في الكبة واقلبهم كويس اوي لغاية مكل الكنافة تتشرب من السمنة .
7- هاتي صنية مقاس 28 ادهنيها بالسمنة كويس اوي كمية حلوة من السمنة ادهني الجوانب والارضية وابتدي نزلي نص كمية الكنافة واعمللها ارضيةمتساوية وطلعي من الكنافة علي الجوانب جوانب بتساعدك وانتي بتقلبيها الحشوة متخرجش وبصنية اصغر واضغطيها .
8- نزلي في النص القشطة مش كلها حسب متاخد الكنافة والباقي غطية ودخلية التلاجة ممكن تستعمليها اي وقت وممكن تتاكل بالعسل وباقي الكنافة نزليها علي القشطة وابتدي افرديهها بسمك متساوي بعد مخلاص بقت جاهزة دخليها فرن سخن علي 180 علي الشبكة اول متاخد لون دهبي خرجيها وهيا سخنة اعطيها نص الشربات تتشربة اقلبيها ونزللها الباقي تتشربة زينيها .
مطبخ - mattbakh
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات فينوس .

جديد قسم : مروة شومان

إرسال تعليق