-->

بحث هذه المدونة الإلكترونية

التسميات

طريقة عمل البيتيفور الدايب

البيتيفور  ........... العيد مينفعش من غير بيتيفور ناعم ودايب وسهل هتعملية بكميات مناسبة ليكي وهتبهريهم يعني هتبهريهم . المقادير : كيلو دقيق  700جرام زبدة ساقعة  2الا ربع كوب سكر بودرة  5 بيضات  ملعقة كبيرة فانيليا  للتزيين : مربي  شيكولاتة سايحة  مكسرات مفروم جوز هند ناعم  الطريقة : 1- في بولة انزل الزبدة واخلط المضرب الكهربائي لغاية متنعم خالص وتكون زي الكريمة انزل عليها السكر واخلط لغاية ماكل القوام يبقا كريمي ولونة ابيض . 2- ابتدي انزل البيض وحدة وحدة مع الخلط وكل متختفي انزل الباقي مع الفانيليا خلاص اختلط كل البيض واختفي انزل الدقيق واقلب المكونات مع بعض لغاية مكل العجينة اختلطت والتقليب يكون بالايد . 3- بعد مقلبتي قلبي مش تعجنياول متلم غطي بالبلاستيك فل او كيس ودخليها التلاجة نص ساعة ترتاح وبعدها طلعي العجينة نزليها القمع وابتدي شكلي بالطول او وردات حسب زوقك المهم قبل متشكلي الكل شكلي وحده او اتنين واختبريهم في الفرن السخن لو فضلو ي مهما يبقا العجينة تمام ساحت نزللها معلقة او اتنين دقيق . 4- بعد متاكدتي ان العجينة تمام شكلي كل الباقي ودخليهم فرن سخن علي 170

الزلابية المقرمشة في البيت

الزلابية .......... بقليل من الدقيق والخميرة والملح والسكر والماء ستقومي بعمل احلا زلابية كرات مظبوطة متساوية جمها مناسب جدا لاطفالك هيحبوها جدا . المقادير : 2كوب دقيق ذرة ملح ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية ملعقة كبيرة نشا نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر كوب ونصف ماء دافيء للشربات : 2كوب سكر ناعم كوب ماء  عصير نصف ليمونة  للتزيين : صوص كراميل  صوص شيكولاتة  سكر بودرة  الطريقة : 1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كلها مع بعض واقوم بوضع كوب ونصف من الماء مع التقليب واقوم بوضع باقي الماء علي دفعات حتي احصل علي عجينة ناعمة نصف سائلة . 2- قومي بتغطية الخليط حتي يختمر وببل اليد بالزيت واقوم بتهبيطها ووضعها في كيس نايلون واقوم بقص قطعة صغيرة من الكيس واقوم بابلال المص بالزيت واضغط علي الكيس واقوم بقص قطع صغيرة علي زيت سخن غزير ونار متوسطة واقوم بالتقليب من وقت لاخر حتي يتغير لونها اللي اللون الذهبي . 3- قومي باخراج الزلابية ووضعها في الشربات البارد بقوام متوسط ممكن تزينها بالسكر البودرة او صوص الشيكولاتة او

دونات هشة ورائعة بكل تفاصيلها (الدوناتس )

دونات : هتقدري تقومي بعمل حلوي الدونات في البيتبكل تكاتة وتفاصيلة الصغيرة المهمة جدا لعمل انجح طريقة للدونات . المقادير : 4 ونصف كوب طحين (الدقيق الابيض ) كوب حليب دافيء  (لبن ) نصف كوب ماء دافيء نصف كوب سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية بيضة بدرجة حارة المطبخ نصف ملعقة صغيرة ملح ربع كوب زبدة (بدرجة حرارة المطبخ ) للتزيين : شيكولاتة غامقة زائبة شيكولاتة بيضاء مذابة شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بالعجينة السحرية فاطمه ابو حاتي  طريقة التحضير : 1- في بولة اقوم بوضع اللبن والماء والسكر والخميرة واخلط المكونات جيدا اقوم بوضع البيضة واخلط المكونات جيدا . 2- اقوم بوضع الدقيق واقوم بعجن العجين عندما تصبح مختلطة اقوم بوضع الملح واخلط والبدة واستمر في عجن العجينة حتي تصبح لينة وناعمة جدا مش اقل من 10دقائق اتركها في بولة اغطيها باستريتش واضعها في مكان دافيء لتخمر . 3- بعد تخمر العجينة اقوم بفرد العجينة علي ذرة من الدقيق واقوم بفردها حتي تصل الي سمك نصف سنت اقوم بتقطيعها بقطاعات الدوناتس واضعها علي صواني الومنيوم واتركها تختمر وممكن اترك الكرات الصغيرة التي قطعت منها من المن
المشبك
........
 فقط بكوب دقيق ابيض والقليل من الماء مع مكونات بسيطة ستقومين بعمل احلا خلطة لعمل احلا مشبك فعلا خطير في البيت مكونات من البيت بسيط وهتكني احلا صست بيت بتعمل باديها احلا مشبك لاولادها وضيوفها .
المشبك مروة شومان

المقادير :
كوب دقيق ابيض منخول
ملعقة صغيرة خميرة
صف ملعقة صغيرة سكر
ذرة ملح
ملعقة صغيرة مليانة نشا
كوب وربع ماء دافي للعجن 
السيرب :
نصف كيلو سكر
نصف كيلو عسل جلوكوز
ذرة ملح ليمون
ذرة ماء ود


الطريقة :
1- في اناء اضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح واقوم بمزجهم سويا جيدا اقوم بانزال الماء القليل منة مع التقليب جيدا بالمضرب اليدوي وعندما احتاج للماء اضع حتي اصل الي قوام سائل للخليط .
2- اقوم بتغطية الخليط بالاستريتش فيل واتركة حتي يختمر وعندما يبدء في الاختمرار اقوم بعمل السيرب او العسل الخاص بالمشبك او السيرب في اناء علي النار اضع السكر والعسل عندما يصل الي درجة الغليان اقوم بوضع ملح الليمون وماء الورد 5دقائسق واغلق النار علي العسل اريد العسل ساخن حتي يختلط باقراص المشبك .
3- اختمرالخليط اقوم بتهبيطة ومزجة مرة اخري واقوم بوضعة في كيس حلواني وعلي يت ساخن جدا غزير اضع قالب دائري حسب الحجم المناسب لعمل اقراص المشبك والافضل ان يكون استالس واقوم بقص الكيس قطعة صغيرة واقوم بعمل اشكال عشوائية داخل القالب حتي يصبح شكل دائري عندما يتماسك اتركة واقوم بعمل قرص اخر واقوم بوع الزيت الساخن علي الوج حتي يصبح باللون الذهبي ارفعة علي السيرب وارعة علي شبكة لتفية اي سيرب زائد وهكذا حتي اكمل الكمية وارصهم علي بعضهم البعض حتي يصفا كل العسل الزائد واقدمة .
مطبخ - mattbakh
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات فينوس .

جديد قسم : مروة شومان

إرسال تعليق