-->

بحث هذه المدونة الإلكترونية

التسميات

طريقة عمل البيتيفور الدايب

البيتيفور  ........... العيد مينفعش من غير بيتيفور ناعم ودايب وسهل هتعملية بكميات مناسبة ليكي وهتبهريهم يعني هتبهريهم . المقادير : كيلو دقيق  700جرام زبدة ساقعة  2الا ربع كوب سكر بودرة  5 بيضات  ملعقة كبيرة فانيليا  للتزيين : مربي  شيكولاتة سايحة  مكسرات مفروم جوز هند ناعم  الطريقة : 1- في بولة انزل الزبدة واخلط المضرب الكهربائي لغاية متنعم خالص وتكون زي الكريمة انزل عليها السكر واخلط لغاية ماكل القوام يبقا كريمي ولونة ابيض . 2- ابتدي انزل البيض وحدة وحدة مع الخلط وكل متختفي انزل الباقي مع الفانيليا خلاص اختلط كل البيض واختفي انزل الدقيق واقلب المكونات مع بعض لغاية مكل العجينة اختلطت والتقليب يكون بالايد . 3- بعد مقلبتي قلبي مش تعجنياول متلم غطي بالبلاستيك فل او كيس ودخليها التلاجة نص ساعة ترتاح وبعدها طلعي العجينة نزليها القمع وابتدي شكلي بالطول او وردات حسب زوقك المهم قبل متشكلي الكل شكلي وحده او اتنين واختبريهم في الفرن السخن لو فضلو ي مهما يبقا العجينة تمام ساحت نزللها معلقة او اتنين دقيق . 4- بعد متاكدتي ان العجينة تمام شكلي كل الباقي ودخليهم فرن سخن علي 170

الزلابية المقرمشة في البيت

الزلابية .......... بقليل من الدقيق والخميرة والملح والسكر والماء ستقومي بعمل احلا زلابية كرات مظبوطة متساوية جمها مناسب جدا لاطفالك هيحبوها جدا . المقادير : 2كوب دقيق ذرة ملح ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية ملعقة كبيرة نشا نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر كوب ونصف ماء دافيء للشربات : 2كوب سكر ناعم كوب ماء  عصير نصف ليمونة  للتزيين : صوص كراميل  صوص شيكولاتة  سكر بودرة  الطريقة : 1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كلها مع بعض واقوم بوضع كوب ونصف من الماء مع التقليب واقوم بوضع باقي الماء علي دفعات حتي احصل علي عجينة ناعمة نصف سائلة . 2- قومي بتغطية الخليط حتي يختمر وببل اليد بالزيت واقوم بتهبيطها ووضعها في كيس نايلون واقوم بقص قطعة صغيرة من الكيس واقوم بابلال المص بالزيت واضغط علي الكيس واقوم بقص قطع صغيرة علي زيت سخن غزير ونار متوسطة واقوم بالتقليب من وقت لاخر حتي يتغير لونها اللي اللون الذهبي . 3- قومي باخراج الزلابية ووضعها في الشربات البارد بقوام متوسط ممكن تزينها بالسكر البودرة او صوص الشيكولاتة او

دونات هشة ورائعة بكل تفاصيلها (الدوناتس )

دونات : هتقدري تقومي بعمل حلوي الدونات في البيتبكل تكاتة وتفاصيلة الصغيرة المهمة جدا لعمل انجح طريقة للدونات . المقادير : 4 ونصف كوب طحين (الدقيق الابيض ) كوب حليب دافيء  (لبن ) نصف كوب ماء دافيء نصف كوب سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية بيضة بدرجة حارة المطبخ نصف ملعقة صغيرة ملح ربع كوب زبدة (بدرجة حرارة المطبخ ) للتزيين : شيكولاتة غامقة زائبة شيكولاتة بيضاء مذابة شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بالعجينة السحرية فاطمه ابو حاتي  طريقة التحضير : 1- في بولة اقوم بوضع اللبن والماء والسكر والخميرة واخلط المكونات جيدا اقوم بوضع البيضة واخلط المكونات جيدا . 2- اقوم بوضع الدقيق واقوم بعجن العجين عندما تصبح مختلطة اقوم بوضع الملح واخلط والبدة واستمر في عجن العجينة حتي تصبح لينة وناعمة جدا مش اقل من 10دقائق اتركها في بولة اغطيها باستريتش واضعها في مكان دافيء لتخمر . 3- بعد تخمر العجينة اقوم بفرد العجينة علي ذرة من الدقيق واقوم بفردها حتي تصل الي سمك نصف سنت اقوم بتقطيعها بقطاعات الدوناتس واضعها علي صواني الومنيوم واتركها تختمر وممكن اترك الكرات الصغيرة التي قطعت منها من المن

نوتيلا بولز احلا كرات محشية نوتيلا

نوتيلا بولز 
............
نوتيلا بولز مروة شومان

وصفتنا اليوم تتكلم عن كرات النوتيلا هذه الوصفة غنية جدا بفيتامينات مهمة جدا للجسم لان مكوناتها من الدقيق والبيض واللبن والشيكولاتة وكل هذه المكونات غنية جدا ومغذية للاطفال وللجسم عامتا .

المقادير :
نصف كيلو دقيق 
بيضة 
ملعقة صغيرة خل 
ملعقة صغيرة فانيليا 
2 ملعقة كبيرة لبن بودر 
نصف كوب زبدة 
نصف كوب سكر 
2ملعقة كبيرة خميرة فورية 
ماء دافيء للعجن 
للحشو :
نوتيلا 
للتزيين :
كراميل 
جناش شيكولاتة ابيض 
جناش شيكولاتة بني 
نوتيلا 

الطريقة :
1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والخميرة والسكر واللبن البودر واقوم بتقليب المكونات كلها اقوم بوضع الخل والفانيليا علي البيضة واقوم بوضعها علي الدقيق واقوم بالتقليب حتي يشرب القيق من كل البيض .
2- اقوم بوضع نصف كمية الزبدة والعجن حتي يصبح الدقيق الكامل متخللاه الزبدة ويكون مثل حبات الرمل انزلي بالماء مقدار بمقدار بسيط حتي تتكون عجينة طرية اقوم بوضع باقي كمية الزبدة واستمر في العجن حتي تنعم ولونها يصبح افتح وتصبح انعم بكثير اضعها في بولة واغطيها واتركها صف ساعة 
3- بعد ذلك اقوم بتقسيم العجينة كرات قد البيضة واقوم بحشو الكرات كلها بالتوتيلا وغلقها جيدا حتي لا تخرج منها الحشوة عند الخيز اضعها علي صنية الومنيوم مدهونة بعض الزبت الخفيف واقوم بادخالها فرن ساخن جدا علي 200درجة علي الرف الاوسط حتي صبح باللون الذهبي .
4- بعد اخراجها من الفرن وتهدا اقوم بانزابلها في صوص الكراميل والجناش الابيض او البني حسب المتوفر وتزينها بالتوتيلا واقدمها .
مطبخ - mattbakh
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات فينوس .

جديد قسم : نوتيلا بولز

إرسال تعليق