-->

بحث هذه المدونة الإلكترونية

التسميات

طريقة عمل البيتيفور الدايب

البيتيفور  ........... العيد مينفعش من غير بيتيفور ناعم ودايب وسهل هتعملية بكميات مناسبة ليكي وهتبهريهم يعني هتبهريهم . المقادير : كيلو دقيق  700جرام زبدة ساقعة  2الا ربع كوب سكر بودرة  5 بيضات  ملعقة كبيرة فانيليا  للتزيين : مربي  شيكولاتة سايحة  مكسرات مفروم جوز هند ناعم  الطريقة : 1- في بولة انزل الزبدة واخلط المضرب الكهربائي لغاية متنعم خالص وتكون زي الكريمة انزل عليها السكر واخلط لغاية ماكل القوام يبقا كريمي ولونة ابيض . 2- ابتدي انزل البيض وحدة وحدة مع الخلط وكل متختفي انزل الباقي مع الفانيليا خلاص اختلط كل البيض واختفي انزل الدقيق واقلب المكونات مع بعض لغاية مكل العجينة اختلطت والتقليب يكون بالايد . 3- بعد مقلبتي قلبي مش تعجنياول متلم غطي بالبلاستيك فل او كيس ودخليها التلاجة نص ساعة ترتاح وبعدها طلعي العجينة نزليها القمع وابتدي شكلي بالطول او وردات حسب زوقك المهم قبل متشكلي الكل شكلي وحده او اتنين واختبريهم في الفرن السخن لو فضلو ي مهما يبقا العجينة تمام ساحت نزللها معلقة او اتنين دقيق . 4- بعد متاكدتي ان العجينة تمام شكلي كل الباقي ودخليهم فرن سخن علي 170

الزلابية المقرمشة في البيت

الزلابية .......... بقليل من الدقيق والخميرة والملح والسكر والماء ستقومي بعمل احلا زلابية كرات مظبوطة متساوية جمها مناسب جدا لاطفالك هيحبوها جدا . المقادير : 2كوب دقيق ذرة ملح ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية ملعقة كبيرة نشا نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر كوب ونصف ماء دافيء للشربات : 2كوب سكر ناعم كوب ماء  عصير نصف ليمونة  للتزيين : صوص كراميل  صوص شيكولاتة  سكر بودرة  الطريقة : 1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كلها مع بعض واقوم بوضع كوب ونصف من الماء مع التقليب واقوم بوضع باقي الماء علي دفعات حتي احصل علي عجينة ناعمة نصف سائلة . 2- قومي بتغطية الخليط حتي يختمر وببل اليد بالزيت واقوم بتهبيطها ووضعها في كيس نايلون واقوم بقص قطعة صغيرة من الكيس واقوم بابلال المص بالزيت واضغط علي الكيس واقوم بقص قطع صغيرة علي زيت سخن غزير ونار متوسطة واقوم بالتقليب من وقت لاخر حتي يتغير لونها اللي اللون الذهبي . 3- قومي باخراج الزلابية ووضعها في الشربات البارد بقوام متوسط ممكن تزينها بالسكر البودرة او صوص الشيكولاتة او

دونات هشة ورائعة بكل تفاصيلها (الدوناتس )

دونات : هتقدري تقومي بعمل حلوي الدونات في البيتبكل تكاتة وتفاصيلة الصغيرة المهمة جدا لعمل انجح طريقة للدونات . المقادير : 4 ونصف كوب طحين (الدقيق الابيض ) كوب حليب دافيء  (لبن ) نصف كوب ماء دافيء نصف كوب سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية بيضة بدرجة حارة المطبخ نصف ملعقة صغيرة ملح ربع كوب زبدة (بدرجة حرارة المطبخ ) للتزيين : شيكولاتة غامقة زائبة شيكولاتة بيضاء مذابة شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بالعجينة السحرية فاطمه ابو حاتي  طريقة التحضير : 1- في بولة اقوم بوضع اللبن والماء والسكر والخميرة واخلط المكونات جيدا اقوم بوضع البيضة واخلط المكونات جيدا . 2- اقوم بوضع الدقيق واقوم بعجن العجين عندما تصبح مختلطة اقوم بوضع الملح واخلط والبدة واستمر في عجن العجينة حتي تصبح لينة وناعمة جدا مش اقل من 10دقائق اتركها في بولة اغطيها باستريتش واضعها في مكان دافيء لتخمر . 3- بعد تخمر العجينة اقوم بفرد العجينة علي ذرة من الدقيق واقوم بفردها حتي تصل الي سمك نصف سنت اقوم بتقطيعها بقطاعات الدوناتس واضعها علي صواني الومنيوم واتركها تختمر وممكن اترك الكرات الصغيرة التي قطعت منها من المن
البسبوسة
.......
البسبوسة مروة شومان

هنقدملك وصفة احلا بسبوسة دمياطي الكل بيحتار وبيسال ايه اللي بيميز بسبوسة البيت عن بسبوسة وطعم المحلات وخاصتا اللون الدهبي من جوة ومن برة ايه الميزة اللي موجودة برة في المحلات متساليش ومتحتاريش هنقلك سر المحلات في وصفتنا البسيطة دي وهتعرفي بيها كل الاسرار اللي هتطلعيها احلا ن المحلات وتحدي لا بينا نعرفي المقادير والطريقة .

المقادير :
3/4 كيلو دقيق سميد 
نصف كوب جوز هند ارز 
كوب حليب 
كوب سمنة 
كوب ونف سكر 
نصف كوب عسل جلوكوز 
للشربات :
2كوب سكر 
2 كوب ماء 
نصف كوب عسل جلوكوز 
عصير نصف ليمونة 

الطريقة :
1- في حلة انزل السمنة واللبن وارفعها علي النار واول متوصل لمرحلة قبل الغليان انزل العسل والسكر واقلبهم لتمام التجانس لازم كلة يكون مختلط ببعض انزل بجوز الهند واخلط وانزل بدقيق السميد كلة .
2- قلبي المكونات بس متعجنيش السميد يشرب بس باقي المكونات بس الخلط الكتير بيفرز مدة الجلوتين الموجودة في السميد وبينشف البسبوسة خلاص اختلطم .
3- هاتي صاج 30في 40 مدهون دهنة كويسة من السمنة او صنيتين 26 وقسمي عليهم الخليط ممكن تنزلي علي الوش مكسرات وممكن لا حسب زوقك ورغبتك ودخليها فرن سخن جدا علي 180 علي الشبكة مده 40دقيقة .
4-اول مالبسبوسة تبتدي تاخد لون من الجوانب ابتدي اعمل انا الشربات هتحطي علي النار فيحلة السكر والمية وعسل الجلوكوز وتسبيهم يغلو اول ميغلو نزلي عصير الليمونة تطلع البسبوسة سخنة اوي والشربات سخن جدا ونزلي الشربات علي الصاج وزعية علي كل الصاج او علي الصنيتين قسميهم وغطيها وسبيها تتشرب الشربات كلة وتهدا وقدمي وفرحي كل اللي هياكل منها ازاي تعرفي ان البسبوسة خدت كفايتها من الشربات اضغطي عليها لو ظهر تحت صوباعك يبقا خدت كفايتها لو لا تبقا محتاجة .
مطبخ - mattbakh
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات فينوس .

جديد قسم : مروة شومان

إرسال تعليق