-->

بحث هذه المدونة الإلكترونية

التسميات

طريقة عمل البيتيفور الدايب

البيتيفور  ........... العيد مينفعش من غير بيتيفور ناعم ودايب وسهل هتعملية بكميات مناسبة ليكي وهتبهريهم يعني هتبهريهم . المقادير : كيلو دقيق  700جرام زبدة ساقعة  2الا ربع كوب سكر بودرة  5 بيضات  ملعقة كبيرة فانيليا  للتزيين : مربي  شيكولاتة سايحة  مكسرات مفروم جوز هند ناعم  الطريقة : 1- في بولة انزل الزبدة واخلط المضرب الكهربائي لغاية متنعم خالص وتكون زي الكريمة انزل عليها السكر واخلط لغاية ماكل القوام يبقا كريمي ولونة ابيض . 2- ابتدي انزل البيض وحدة وحدة مع الخلط وكل متختفي انزل الباقي مع الفانيليا خلاص اختلط كل البيض واختفي انزل الدقيق واقلب المكونات مع بعض لغاية مكل العجينة اختلطت والتقليب يكون بالايد . 3- بعد مقلبتي قلبي مش تعجنياول متلم غطي بالبلاستيك فل او كيس ودخليها التلاجة نص ساعة ترتاح وبعدها طلعي العجينة نزليها القمع وابتدي شكلي بالطول او وردات حسب زوقك المهم قبل متشكلي الكل شكلي وحده او اتنين واختبريهم في الفرن السخن لو فضلو ي مهما يبقا العجينة تمام ساحت نزللها معلقة او اتنين دقيق . 4- بعد متاكدتي ان العجينة تمام شكلي كل الباقي ودخليهم فرن سخن علي 170

الزلابية المقرمشة في البيت

الزلابية .......... بقليل من الدقيق والخميرة والملح والسكر والماء ستقومي بعمل احلا زلابية كرات مظبوطة متساوية جمها مناسب جدا لاطفالك هيحبوها جدا . المقادير : 2كوب دقيق ذرة ملح ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية ملعقة كبيرة نشا نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر كوب ونصف ماء دافيء للشربات : 2كوب سكر ناعم كوب ماء  عصير نصف ليمونة  للتزيين : صوص كراميل  صوص شيكولاتة  سكر بودرة  الطريقة : 1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كلها مع بعض واقوم بوضع كوب ونصف من الماء مع التقليب واقوم بوضع باقي الماء علي دفعات حتي احصل علي عجينة ناعمة نصف سائلة . 2- قومي بتغطية الخليط حتي يختمر وببل اليد بالزيت واقوم بتهبيطها ووضعها في كيس نايلون واقوم بقص قطعة صغيرة من الكيس واقوم بابلال المص بالزيت واضغط علي الكيس واقوم بقص قطع صغيرة علي زيت سخن غزير ونار متوسطة واقوم بالتقليب من وقت لاخر حتي يتغير لونها اللي اللون الذهبي . 3- قومي باخراج الزلابية ووضعها في الشربات البارد بقوام متوسط ممكن تزينها بالسكر البودرة او صوص الشيكولاتة او

دونات هشة ورائعة بكل تفاصيلها (الدوناتس )

دونات : هتقدري تقومي بعمل حلوي الدونات في البيتبكل تكاتة وتفاصيلة الصغيرة المهمة جدا لعمل انجح طريقة للدونات . المقادير : 4 ونصف كوب طحين (الدقيق الابيض ) كوب حليب دافيء  (لبن ) نصف كوب ماء دافيء نصف كوب سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية بيضة بدرجة حارة المطبخ نصف ملعقة صغيرة ملح ربع كوب زبدة (بدرجة حرارة المطبخ ) للتزيين : شيكولاتة غامقة زائبة شيكولاتة بيضاء مذابة شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بالعجينة السحرية فاطمه ابو حاتي  طريقة التحضير : 1- في بولة اقوم بوضع اللبن والماء والسكر والخميرة واخلط المكونات جيدا اقوم بوضع البيضة واخلط المكونات جيدا . 2- اقوم بوضع الدقيق واقوم بعجن العجين عندما تصبح مختلطة اقوم بوضع الملح واخلط والبدة واستمر في عجن العجينة حتي تصبح لينة وناعمة جدا مش اقل من 10دقائق اتركها في بولة اغطيها باستريتش واضعها في مكان دافيء لتخمر . 3- بعد تخمر العجينة اقوم بفرد العجينة علي ذرة من الدقيق واقوم بفردها حتي تصل الي سمك نصف سنت اقوم بتقطيعها بقطاعات الدوناتس واضعها علي صواني الومنيوم واتركها تختمر وممكن اترك الكرات الصغيرة التي قطعت منها من المن
رموش الست 
................
رموش الست مروة شومان

هتعملي احلا رموش بمقادير بسيطة واحلا من المحلات مكونات ومقادير بسيطة جدا وخطوات ابسط واسهل هتعمليها وتفرحي اولادك بيها هتكون دايبة جدا ومظبوطة بجد تستحق التجربة .

المقادير :
ربع كيلو زبدة 
2ملعقة كبيرة سمنة 
00جرام دقيق سميد 
400جرام دقيق ابيض 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
نصف كوب جوز هند ارز
2بيضة 
بياض بيضة 
150جرام سكر 
2 ملعقة كبيرة لبن بودر 
ملعقة صغيرة فانيليا 
للوجة :
صفار بيضة 
2ملعقة كبيرة لبن 
رشة فانيليا 
السيرب :
2كوب سكر 
2كوب ماء 
نصف كوب عسل جلوكوز 
عصير نصف ليمونة 

الطريقة :
1- في العجان او بالمضرب الكهربائي او الكبة واخلط الزبدة والسمنة والسكر لغاية مالخليط يبقا لونة ابيض وكريمي وابتدي انزل بالبيض والبياض والفانيليا واستمر في الخفق لغاية مالبيض يختفي خالص .
2- ابتدي علي الدقيق انزل السميد وجوز الهند واللبن البودر والبيكينج بودر واقلبهم مع بعض وابتدي انزلهم علي الخليط الكريمي واقلبهم بالمعلقة مع بعض مش بالمضرب خلاص العجينة تلمت وبقت طرية جدا.
3- هنشكل هاخد كرات واعملها رول واعملها من الاطراف مثلث او سحبة زي العين تكون بشكل العين وانزلها صاج او صنية الومنيوم افضل مدهونة بسيط جدا من الزيت وبالشكوكة واسحب علي الوش .
4- بعد مخلصتي كل الكمية علي صفار البيضة اخلط اللبن والفانيليا وادهن الوش لكل القطع وادخلهم فرن سخن اوي علي 180 علي الشبكة لغاية متاخد لون دهبي من تحت ومن فوق وانزلها وهيا سخنة سيرب بارد خفيف واطلعها علي مصفا تتصفا من اي عسل زيادة واقدمها وعليها رشة مكسرات مفرومة  .
مطبخ - mattbakh
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات فينوس .

جديد قسم : وصفات رمضان

إرسال تعليق