-->

بحث هذه المدونة الإلكترونية

التسميات

طريقة عمل البيتيفور الدايب

البيتيفور  ........... العيد مينفعش من غير بيتيفور ناعم ودايب وسهل هتعملية بكميات مناسبة ليكي وهتبهريهم يعني هتبهريهم . المقادير : كيلو دقيق  700جرام زبدة ساقعة  2الا ربع كوب سكر بودرة  5 بيضات  ملعقة كبيرة فانيليا  للتزيين : مربي  شيكولاتة سايحة  مكسرات مفروم جوز هند ناعم  الطريقة : 1- في بولة انزل الزبدة واخلط المضرب الكهربائي لغاية متنعم خالص وتكون زي الكريمة انزل عليها السكر واخلط لغاية ماكل القوام يبقا كريمي ولونة ابيض . 2- ابتدي انزل البيض وحدة وحدة مع الخلط وكل متختفي انزل الباقي مع الفانيليا خلاص اختلط كل البيض واختفي انزل الدقيق واقلب المكونات مع بعض لغاية مكل العجينة اختلطت والتقليب يكون بالايد . 3- بعد مقلبتي قلبي مش تعجنياول متلم غطي بالبلاستيك فل او كيس ودخليها التلاجة نص ساعة ترتاح وبعدها طلعي العجينة نزليها القمع وابتدي شكلي بالطول او وردات حسب زوقك المهم قبل متشكلي الكل شكلي وحده او اتنين واختبريهم في الفرن السخن لو فضلو ي مهما يبقا العجينة تمام ساحت نزللها معلقة او اتنين دقيق . 4- بعد متاكدتي ان العجينة تمام شكلي كل الباقي ودخليهم فرن سخن علي 170

الزلابية المقرمشة في البيت

الزلابية .......... بقليل من الدقيق والخميرة والملح والسكر والماء ستقومي بعمل احلا زلابية كرات مظبوطة متساوية جمها مناسب جدا لاطفالك هيحبوها جدا . المقادير : 2كوب دقيق ذرة ملح ملعقة كبيرة سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية ملعقة كبيرة نشا نصف ملعقة صغيرة بيكينج بودر كوب ونصف ماء دافيء للشربات : 2كوب سكر ناعم كوب ماء  عصير نصف ليمونة  للتزيين : صوص كراميل  صوص شيكولاتة  سكر بودرة  الطريقة : 1- في بولة اقوم بوضع الدقيق والنشا والخميرة والسكر والملح والبيكينج بودر واقلب المكونات كلها مع بعض واقوم بوضع كوب ونصف من الماء مع التقليب واقوم بوضع باقي الماء علي دفعات حتي احصل علي عجينة ناعمة نصف سائلة . 2- قومي بتغطية الخليط حتي يختمر وببل اليد بالزيت واقوم بتهبيطها ووضعها في كيس نايلون واقوم بقص قطعة صغيرة من الكيس واقوم بابلال المص بالزيت واضغط علي الكيس واقوم بقص قطع صغيرة علي زيت سخن غزير ونار متوسطة واقوم بالتقليب من وقت لاخر حتي يتغير لونها اللي اللون الذهبي . 3- قومي باخراج الزلابية ووضعها في الشربات البارد بقوام متوسط ممكن تزينها بالسكر البودرة او صوص الشيكولاتة او

دونات هشة ورائعة بكل تفاصيلها (الدوناتس )

دونات : هتقدري تقومي بعمل حلوي الدونات في البيتبكل تكاتة وتفاصيلة الصغيرة المهمة جدا لعمل انجح طريقة للدونات . المقادير : 4 ونصف كوب طحين (الدقيق الابيض ) كوب حليب دافيء  (لبن ) نصف كوب ماء دافيء نصف كوب سكر ملعقة كبيرة خميرة فورية بيضة بدرجة حارة المطبخ نصف ملعقة صغيرة ملح ربع كوب زبدة (بدرجة حرارة المطبخ ) للتزيين : شيكولاتة غامقة زائبة شيكولاتة بيضاء مذابة شاهد ايضا : طريقة عمل السينابون بالعجينة السحرية فاطمه ابو حاتي  طريقة التحضير : 1- في بولة اقوم بوضع اللبن والماء والسكر والخميرة واخلط المكونات جيدا اقوم بوضع البيضة واخلط المكونات جيدا . 2- اقوم بوضع الدقيق واقوم بعجن العجين عندما تصبح مختلطة اقوم بوضع الملح واخلط والبدة واستمر في عجن العجينة حتي تصبح لينة وناعمة جدا مش اقل من 10دقائق اتركها في بولة اغطيها باستريتش واضعها في مكان دافيء لتخمر . 3- بعد تخمر العجينة اقوم بفرد العجينة علي ذرة من الدقيق واقوم بفردها حتي تصل الي سمك نصف سنت اقوم بتقطيعها بقطاعات الدوناتس واضعها علي صواني الومنيوم واتركها تختمر وممكن اترك الكرات الصغيرة التي قطعت منها من المن

طريقة عمل بلح الشام بالطريقة الاصلية

بلح الشام
............
بلح الشام مروة الشافعي

احلا بلح شام هتعملية في البيت مكوناته بسيطة وشربات مظبوط وطعم احلا من كده مفيش هتعملية زي المحلات واحلا انضف واسهل وكمية كبيرة .

المقادير :

للشربات :
3كوب سكر
2كوب ماء
عصير نصف ليمونة
ذرة فانيليا
الخليط :
2 كوب دقيق
ذؤة ملح
كيس بيكنج بودر
ملعقة كبيرة نشا
2كوب ماء
كيس من الفانيليا
نصف كوب زبدة
ملعقة كبيرة سكر
3 بيضات
3كيس فانيليا للبيض
ملعقة صغيرة خل ابيض
للقلي :
زيت غزير بارد

الطريقة :
1- لعمل الشربات او السيرب اقوم بوضع اناء علي النار وفيه السكر والماء واتركهم ربع ساعة حتي الغليان واقوم بوضع الفانيليا والليمون واتركهم 10دقائق وارفعهم من النار واتركهم يبردم تماما .
2- لعمل عجينة بلح الشام في اناء اقوم بوضع الدقيق والنشا والبيكينج بودر والملح واقوم بخلطهم وعلي النار في اناء قوم بوضع الماء والزبدة والسكر والفانيليا وعندما يبدئو في الغليان اقوم بوضع كل المكونات الافة علي الماء واقوم بتالتقليب حتي تصبح عجينة طرية لا يوجد بها لا ماء ولا دقيق .
3- اقوم برفعها علي النار واتركها تهدء تماما وبعد متهدء العجينة اقوم بوضع اول بيضة والفانيليا والخل واخلط بالمضرب الكهربائي حتي تختفي اول بيضة اقوم بوضع الثانية عندما تختفي اقوم بوضع الثالثة حتي تختفي تماما وتصبح العجينة جاهزة واقوم بوضعها في كيس حلواني .
4- علي زيت بارد واقوم بانزال العجينة بالطول المناسب واقوم بقصها بالمقص بعد تنزيلة في الزيت وهكذا حتي تمتلا الطاسة او الاناء الذي يوجد بة الزيت والنار تكون متوسطة وسيبدء العجين في الانتفاخ واخذ اللون الذهبي اقوم برفعة من الزيت علي السيرب او الشربات مع التقليب حتي يتشرب من الشربات وارفعة من النار علي مصفاة يقوم بتصفية اي شربات زائد.
4- لا تقومي بانزال او وضع اي اصابع حتي يهدء الزيت مرة اخري وقومي بقلي كل الكمية بنفس الطريقة  وقدمي لاولادك بلح شام افضل من المحلات 

مطبخ - mattbakh
كاتب المقالة
كاتب ومحرر اخبار اعمل في موقع حلويات فينوس .

جديد قسم : مروة الشافعي

إرسال تعليق